Om HeidelbergCement

Jehander ingår i den internationella koncernen HeidelbergCement som har sitt huvudkontor i Heidelberg, Tyskland. 

HeidelbergCement är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 59 000 medarbetare i fler än 60 länder. 

Att ingå i en större koncern ger Jehander styrka. För den som arbetar hos oss kan det innebära internationella kontakter i arbetet och även möjlighet att arbeta utomlands. 

HeidelbergCement i Sverige
De svenska bolagen inom HeidelbergCement utvecklar, tillverkar och marknadsför material och produkter för bygg- och anläggningsbranschen samt oljeindustrin. Produktionen omfattar ballast, cement, fabrikstillverkad betong, betongprodukter och betongelement. Jehander är en av de ledande leverantörerna av berg- och grusmaterial till byggindustrin. Vi producerar, säljer och distribuerar även sand- och jordprodukter samt importerar och marknadsför geotextil. Även privatpersoner köper våra produkter till villa, trädgård och fritidshus. Mer information om företagets verksamhet hittar du här.

De andra svenska bolagen inom HeidelbergCement är: 

  • Abetong (prefabricerade betongelement)
  • Betongindustri (fabrikstillverkad betong)  
  • Cementa (cementtillverkning)
  • HC Miljö (förser cementtillverkningen med alternativa bränslen)