Planera dina trädgårdsprojekt med Jehander

Här får du veta mer om vilka produkter du behöver och vi hjälper dig beräkna mängden innan du beställer. Behöver du annan hjälp ring till kundtjänst eller prata med personalen i täkten. Lycka till i trädgården!

Aktuellt på Jehander

Rivstart för vinterprodukter hos Jehander i Gävle
Jehanderjorden ger bästa förutsättningarna för lindar i Uppsala Botaniska trädgård
Produktionen av ballast ökade markant 2015
2016 november 29

Rivstart för vinterprodukter hos Jehander i Gävle

Jehanderblandning vinter Sälgsjön.
Vintern har bara börjat men ändå har mer än 3 000 ton halkbekämpande vinterprodukter redan levererats från Jehander i Gävle. Vinterprodukter är krossat berg som strös ut på vägar och gångbanor för att minska halkolyckor på vintern. Jehanders vinterprodukter heter: Halkstopp som är 2-6 millimeter stenar av krossat berg Saltblandat bergkross 0-8 millimeter  Halkstopp som är 4-8 millimeter stora stenar med eller utan salt Det bästa materialet för halkbekämpning är bergkross i en väl utprovad kornstorlek på 2-6 millimeter krossade stenar. Jehander tillverkar...
2016 november 28

Jehanderjorden ger bästa förutsättningarna för lindar i Uppsala Botaniska trädgård

Peter Wahl i Botaniska Uppsala.
För att träden i Botaniska trädgården i Uppsala ska få så bra förutsättningar som möjligt att växa och trivas planteras de i jord från Jehander. De 1 000 kubikmeterna (cirka 1 500 ton) jord – så kallad Drottningholmsjord – är en jord med mer lera och ofta en högre mullhalt än vanligt, och levereras från Jehandertäkten i Bålsta.
2016 november 21

Produktionen av ballast ökade markant 2015

Hjullastare i Riksten fyller skopan.
Ny statistik om svensk ballastproduktion från SGUs årliga publikation Grus, sand och krossberg förutspår ännu större ballastproduktion i och med prognos för ökat bostadsbyggande. 

Sand & Grus AB Jehander ingår i HeidelbergCement-koncernen, global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 63 000 medarbetare i 60 länder.